София, ул. Алабин 56 +359888525456
Menu

Безплатна помощ за всеки нуждаещ се

Comments Off on Безплатна помощ за всеки нуждаещ се

Пандемията от Covid-19, която преживяваме и наложените мерки за справяне с нея, които постепенно се засилват, ни изправят пред една сериозна непозната до сега кризисна ситуация.

Принудени сме да живеем във все по-голяма изолация и в страх, че може да се заразим, страх от това дали ще се справи здравната система, страх от смъртта.

 

Страхът е естествена емоция, която се появява при излизане от зоната ни на „комфорт”. Този страх в много случаи може да е полезен за нас, тъй като ни кара да мобилизираме силите си и да намерим решения за справяне. Често, обаче той действа по съвсем различен механизъм, причинявайки скованост, паника, парализиране. В тези случаи се уврежда здравето ни, страда психиката ни, спада имунитета ни.

 

Много хора, попадайки в тази ситуация изпитват сериозни затруднения за справяне, свързани със страха от безсилието  да защитят себе си и близките си. Чувстват се объркани, уплашени, тъжни и не знаят какво да направят, към кого да се обърнат за помощ. Често се появява повишена тревожност, симптоми на депресия, провокира се появата или обострянето на панически атаки. На базата на всичко това се стига до отчаяние и страх, че няма да се справим. Появява се паника.

 

Има хора, макар и малко, които могат да контролират стреса в живита си. Други се справят по-трудно, но може да се потърсят начини за справяне и освобождаване от него.

 

Всеки вероятно си задава много въпроси относно това как да съхрани здравето си. Аз като лекар с дългогодишен опит, водена от своя дълг да помагам на хората в нужда, както и с подкрепата на Фондация „Вяра”, бих могла да съм от полза на тези от вас, които са в нужда. Осъзнавам, че в тези трудни за много хора времена, някой да ти подаде ръка, да ти даде подкрепа, че можеш да се справиш и да ти помогне да намериш пътя за това, е повече от необходимо. Поради това, бих искала да дам вяра на хората, че могат да се справят и да им помогна да намерят пътя към един по-добър живот. Това ме накара да предложа своята помощ за справяне чрез 30-минутни безплатни онлайн консултации /чрез Viber, Messenger, Zoom/.

 

 

Консултациите се провеждат с предварително записан по телефона час.

За информация и записвания: +359 888 52 54 56

 

Д-р Ренета Пенчева